SUPERSTIȚII. Ce nu trebuie să faci, după apusul soarelui. Te vei îmbolnăvi

Dacă vrei să îți meargă bine, trebuie să știi ce lucruri să nu faci, după apusul soarelui.

SUPERSTIȚII. Ce nu trebuie să faci, după apusul Soarelui. Nu e bine să întinzi rufe după asfințit. Nici covoarele nu se bat după ce apusul soarelui. După asfințit, nu se mătură și nici nu se aruncă gunoiul din casă. O altă superstiție spune că, dacă te muți în casă nouă, nu e bine să iei cu tine mătura veche. După ce pleacă cineva de la tine din casă, nu e bine să mături. Se spune că îi veți mătura norocul din cale. Să nu mănânci în momentul când apune soarele, că te doare capul. Dacă dormi la asfințit, te vei îmbolnăvi.

SUPERSTIȚII. Ce nu trebuie să faci, după apusul Soarelui. Dacă înspre apus, după asfinţitul soarelui, se arată o geană roşie, e semn că a doua zi va fi vreme frumoasă. Când asfinţeşte soarele în senin, va fi vreme bună. Când sfârşitul soarelui se face în nori, vremea se va strica.

SUPERSTIȚII. Ce nu trebuie să faci, după apusul Soarelui. Se crede că seara apa‑i necurată şi, aducând cineva seara apă în casă, trebuie să zică: „Binecuvântaţi apa!" Iară cei din casa să răspundă: „Dumnezeu s‑o binecuvânteze", şi apoi abia devine curată. De împrumuţi ciurul sau sita seara în sat, s‑o acoperi, că‑i primejdie.

SUPERSTIȚII. Ce nu trebuie să faci, după apusul Soarelui. Să nu laşi copiii să umble cu tăciuni aprinşi prin casă seara. Seara nu se dau foc, cărbuni etc., din casa unde este un copil mic, căci se crede că într‑alt fel copilul nu va dormi toată noaptea. Când uiţi lingura seara în oală, noaptea nu poţi dormi. Seara nu se dă gunoiul afară din casă, după ce se mătură, ci se păstrează într‑un colţ, până a doua zi, că dai norocul afară.

Vezi și: Cele mai tari superstiții despre bani! De ce să nu stea portofelul pe masă sau pe pat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel