Summitul de la Sibiu, în presa internațională. Liderii europeni, primiți ca vedetele rock

Declarații Iohannis. Drăghici: Un patriot ar fi stopat orice discuții pe la colțuri
Declarații Iohannis. Drăghici: Un patriot ar fi stopat orice discuții pe la colțuri

Liderii europeni Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker au avut parte de o primire demnă de vedetele rock, în România, scrie Euronews.

"Liderii au avut parte de o primire călduroasă la Sibiu, în momentul în care au sosit la summitul care trasează viitorul Europei", notează Euronews. "Premierul Luxembourgului, Xavier Bettel, a fost apaludat de mulțime, în momentul care a încercat să îi facă pe oameni să-i scandeze numele lui Macron".

Nici discursul lui Donald Tusk, în limba română, nu a fost ignorat de presa străină. "Nu a fost prima dată când Tusk a avut un discurs în limba română. El și-a prezentat abilitățile lingvistice și referințele culturale și la ceremonia de preluare a președinției UE de către România, în ianuarie", scrie aceeași publicație, amintind și de cadoul primit de președintele Consiliului UE, din partea lui Helmut Duckadam.

"Oamenii au scandat "Frau Merkel"

"Tusk a purtat o pereche de mănuși galbene la conferința de presă, oferite de un fost portar din România, Helmut Duckadam. El este faimos după ce a apărat patru penalty-uri, când Steaua București a câștigat Cupa Europeană, în 1986. Tusk a spus că nu a primit doar mănușile de la Duckadam, ci și sfaturi despre cum să apere mai bine interesele UE", a notat Euronews.

"Și ceilalți lideri europeni s-au bucurat de aceeași atenție la summit. Oamenii au scandat "Frau Merkel", după ce cancelarul german a mers să-i întâmpine, în timp ce Macron a fost salutat cu entuziasm", mai scrie publicația.

Ieri, 9 mai 2019, șefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene, precum și liderii PPE, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, s-au reunit într-un summit informal la Sibiu pentru a discuta despre viitorul UE. Liderii europeni au adoptat Declaraţia de la Sibiu, un document care cuprinde 10 puncte, reprezentând promisiuni față de cetățenii europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel