Summit UE - Liga Statelor Arabe. Iohannis, mesaj: România se opune cu tărie

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Cooperarea dintre UE şi Liga Statelor Arabe este vitală în lupta împotriva terorismului, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că România se opune cu tărie tuturor formelor de terorism şi de extremism violent. 

"În ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe este vitală. La fel de importante sunt implicarea regională în combaterea terorismului, creşterea responsabilităţii locale şi sprijinul internaţional, atunci când este cazul. România se opune cu tărie tuturor formelor de terorism şi de extremism violent. Ar trebui să ne axăm pe soluţionarea cu prioritate a cauzelor profunde ale acestora. Elementele cheie în această privinţă sunt dezvoltarea rezilienţei şi cooperarea sporită", a afirmat şeful statului, la primul summit UE-Liga Statelor Arabe (LSA), care se desfăşoară la Sharm El-Sheikh, în Egipt, duminică şi luni. 

Reuniunea este prezidată de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk



El a subliniat că evoluţiile în regiune în ultimii ani au cunoscut o serie de crize, care, în ciuda eforturilor actorilor locali şi ale comunităţii internaţionale, continuă să afecteze securitatea tuturor. "Orice soluţie la astfel de crize trebuie să ia în considerare poziţiile, opiniile şi sensibilităţile statelor din regiune, începând cu cele mai afectate", a declarat Iohannis, reiterând punctul de vedere principial al României că aceste crize nu pot fi rezolvate decât în mod paşnic, prin dialog deschis. 

Sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis consultări cu omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, şi o întâlnire tete-a-tete cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Reuniunea UE-Liga Statelor Arabe este prezidată de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, împreună cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi.

Vezi şi: Summitul UE - Liga Statelor Arabe, deschidere oficială. Video live

Astrologul DCNews, previziune bombă pentru Donald Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel