Summit Trump - Kim Jong Un. Japonia sprijină decizia SUA

Donald Trump
Donald Trump

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat joi că sprijină pe deplin decizia preşedintelui american Donald Trump de a pune capăt summitului de la Hanoi cu liderul nord-coreean Kim Jong Un fără a face concesii, transmite Reuters.

Al doilea summit Trump-Kim, desfăşurat la Hanoi, s-a încheiat brusc, fără a se fi ajuns la un acord în problema denuclearizării Coreei de Nord.

'Sprijin pe deplin decizia preşedintelui Trump de a nu face alegerea facilă', a declarat Abe după o convorbire telefonică cu liderul american.

'Sunt hotărât că trebuie să mă întâlnesc cu preşedintele Kim mai târziu', a continuat prim-ministrul japonez, reiterându-şi intenţia de a avea o întâlnire la vârf cu liderul nord-coreean.

Shinzo Abe a mai spus că, la summitul cu Kim, Trump a evocat subiectul cetăţenilor japonezi răpiţi de agenţi nord-coreeni în anii 1970-1980.

Japonia nu îşi va normaliza relaţiile diplomatice cu Phenianul şi nici nu îi va acorda asistenţă economică cât timp Coreea de Nord nu va spune tot adevărul despre persoanele răpite şi nu îi va elibera pe cei care se mai află în viaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel