Summit Hanoi. Trump declarații despre relația cu Kim Jong Un

Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Donald-Trump-Kim-Jong-Un

Majoritatea analiștilor politici externi consideră că summit-ul de la Hanoi, dintre președintele Donald Trump și omologul său Kim Jong Un, a fost un eșec.

Liderul de la Washington, Donald Trump, a dat asigurări, vineri, că relaţiile sale cu președintele nord-coreean Kim Jong Un sunt 'foarte bune', în pofida eşecului vizibil al summitului de la Hanoi, relatează AFP. 'M-am întors cu bine din Vietnam, un loc fantastic', a transmis pe Twitter Donald Trump, care a revenit joi seara la Washington.

'Am avut negocieri foarte substanţiale cu Kim Jong Un: noi ştim ce vor şi ei ştiu ce ne trebuie', a adăugat el. 'Relaţiile sunt foarte bune, vom vedea ce se va întâmpla', a conchis el, repetând o expresie pe care o foloseşte cu regularitate în privinţa dosarului nord-coreean.

Summit-ul Trump-Kim

Cei doi s-au întâlnit miercuri şi joi în capitala vietnameză pentru a discuta despre denuclearizarea Coreei de Nord, dar acest al doilea summit, venit la opt luni după prima lor întâlnire de anul trecut din Singapore, s-a încheiat brusc şi fără o declaraţie comună, cum era prevăzută iniţial. Cele două părţi îşi pasează una alteia responsabilitatea eşecului.

Trump a afirmat că Phenianul a cerut ridicarea tuturor sancţiunilor care i-au fost impuse din cauza programelor sale nuclear şi balistic, în timp ce Coreea de Nord a insistat că nu a cerut decât o ridicare 'parţială' a acestor restricţii. Summitul de la Hanoi a fost o 'reuşită', a transmis agenţia oficială nord-coreeană KCNA, menţionând că liderul de la Phenian i-a propus lui Trump să se întâlnească din nou.

Citește și: Atac la ambasada Coreei de Nord. Ancheta, învăluită în mister total

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel