Summit G20 Hamburg. Au început jafurile. Polițist german atacat

Un polițist atacat vineri la Hamburg (nordul Germaniei) de mai multe persoane în cursul unui jaf comis în marja unei manifestații împotriva G20 a tras un "foc de avertisment" pentru a reușit să scape și să se pună la adăpost, a anunțat poliția, scrie AFP.

"Un polițist a fost atacat de persoane violente (...) și a tras un foc de avertisment", a scris inițial poliția din Hamburg pe contul său de Twitter. 

Ulterior, poliția a precizat pe Twitter că tirul a avut loc în timp ce "forțele de ordine au constat un jaf pe drumul public. Au intervenit și au fost atacate de autorii" furtului. Autorul focului de avertisment "a putut în cele din urmă să fugă într-un magazin și să se pună astfel la adăpost", a continuat sursa. 

Tot în cartierul Schanzenviertel, "mai multe persoane mascate și înarmate cu răngi de metal" s-au adunat în fața fostului teatru Rote Flora, ocupat de "squatteri" în 1989 în cursul unor lupte de stradă și loc simbolic al contestării anti-G20, a mai scris pe Twitter poliția din Hamburg.  În fața clădirii, în apropierea căreia au fost poziționați sute de polițiști din cadrul trupelor speciale, manifestanții au aruncat cu petarde și coșuri de gunoi incendiate, potrivit corespondenților AFP aflați la fața locului. 

Cel puțin cinci tunuri cu apă au fost utilizate pentru a încerca să îi canalizeze pe manifestanți, printre care mai mulți "Black Blocs" îmbrăcați în negru, unii aruncând cu bolovani și sticle în direcția forțelor de ordine, au informat jurnaliștii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel