Sumă uriașă de bani pentru o copie a primei cărți cu "Harry Potter"

FOTO: https://hansonsauctioneers.co.uk/
FOTO: https://hansonsauctioneers.co.uk/

Un exemplar din prima ediţie a primei cărţi din seria "Harry Potter" este aşteptat să se vândă pentru o sumă care ar ajunge la 30.000 de lire sterline la licitaţie.

Un exemplar din prima ediţie a primei cărţi din seria "Harry Potter" este aşteptat să se vândă pentru o sumă care ar ajunge la 30.000 de lire sterline la licitaţie, după ce a fost păstrat într-o servietă timp de peste 20 de ani, informează Press Association.

Un exemplar cartonat din 1997 al cărţii "Harry Potter And The Philosopher's Stone" a fost oferit unei familii din Lancashire, care l-a ţinut închis într-o servietă, cu intenţia de a-l păstra ca moştenire de familie.

După ce a auzit însă despre un alt exemplar din prima ediţie a primei cărţi din cunoscuta serie a lui J.K. Rowling care s-a vândut cu 28.500 de lire sterline în luna iulie, familia, care doreşte să rămână anonimă, a decis să îşi vândă exemplarul.

"Ne-am gândit, 'la ce folosesc cărţile noastre ţinute într-o servietă, când un colecţionar le-ar putea aprecia?', a precizat luni familia într-o declaraţie.

Prețul de la care începe licitația 

Acest exemplar rar va fi scos la licitaţie de căre Hansons Auctioneers, pe data de 10 octombrie, la un preţ orientativ de 25.000 - 30.000 de lire sterline.

Potrivit casei de licitaţii, prima ediţie a avut doar 500 de exemplare, dintre care 300 au fost trimise la biblioteci.

Cartea va fi printre cele 12 exemplare de prime ediţii de "Harry Potter" care vor fi scoase la vânzare la licitaţia de joi, dintre care unul este semnat de autoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel