Sud-africanul Pollard, accidentat, privat de turul de onoare al campionilor mondiali

Sebastian Florea / 08 noi 2019 / 16:24

Handre Pollard, mijlocaşul la grămadă a naţionalei "Springboks", nu a putut participa joi la parada organizată pentru a sărbători victoria Africii de Sud la Cupa Mondială 2019, din cauza unei accidentări care îi va întârzia debutul la noul său club Montpellier, informează AFP.

Jucătorul "a fost victima unei fracturi la orbita ochiului şi a fost operat la Pretoria miercuri", a anunţat Federaţia sud-africană de rugby (SA Rugby), "urmând să fie indisponibil pentru şase săptămâni".

În vârstă de 25 de ani, Handre Pollard s-a accidentat în finala de sâmbăta trecută cu Anglia (32-12), de la Yokohama (Japonia), în care a fost autorul a 22 de puncte pentru echipa sa.

"Nu este turul de onoare la care am visat", a declarat jucătorul, joi, de pe patul de spital.

Campionii mondiali au mers joi prin Pretoria în autobuze descoperite pentru a prezenta trofeul mondial mulţimii strânse pe străzi, care cânta şi dansa, fluturând steaguri sud-africane.

Jucătorii sud-africani vor continua parada victoriei în Durban, East London şi Port Elizabeth, înainte ultima oprire, programată luni la Cape Town. AGERPRES