Suciu, proiect de 3,8 milioane de euro

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 28 iunie 2019, contractul de finanţare pentru proiectul Râu Curat-Dunărea, care va fi implementat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Liderul proiectului este Consiliul Local al oraşului Izmail (Ucraina), care va derula activităţile împreună cu Consiliul Judeţean Tulcea, Consiliul Regional Odessa (Ucraina) şi cu Asociaţia pentru Cooperare Transfrontalieră "Euroregiunea Dunărea de Jos" (România).

Proiectul, în valoare totală de 4,3 milioane de euro (din care 3,8 milioane de euro sunt fonduri europene), are o durată de 36 de luni şi îşi propune reabilitarea sistemelor de canalizare ale zonei de frontieră a Deltei Dunării, în scopul prevenirii situaţiilor de urgenţă provocate de activităţile umane. Astfel, vor fi reabilitate:

- reţeaua de colectare şi canalizare a oraşului Izmail

- reţeaua de canalizare a Spitalului Municipal Tulcea

- două staţii de tratare a apelor reziduale.

De asemenea, vor fi modernizate două staţii de pompare a apelor uzate din oraşul Izmail şi vor fi pregătiţi specialişti din ambele state care activează în domeniul prevenţiei, intervenţiei şi educaţiei cetăţenilor în ceea ce priveşte dezastrele generate de activităţi umane.

"Astfel de obiective ajută foarte mult comunităţile locale şi sunt extrem de fericit că obiective vechi vor fi reabilitate prin acest proiect şi că doi parteneri de pe cele două maluri ale Dunării găsesc punţi de colaborare pentru a face bine oamenilor", a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, vor primi finanţare (13,6 milioane de euro) încă trei proiecte mari de infrastructură:

- Îmbunătăţirea siguranţei populaţiei prin managementul situaţiilor de urgenţă;

- Infrastructura transfrontalieră de sănătate;

- Cooperare regională pentru prevenirea şi lupta împotriva infracţionalităţii transfrontaliere.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, având o alocare financiară de 60 de milioane de euro. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră, în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE, care se învecinează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel