Suciu îl acuză pe Zamfir de fake news. ”Petarde fumigene, nu-i suntem subordonați”

Mugur Isărescu a fost invitat marţi pentru audiere în Comisia economică a Senatului, dar nu a răspuns invitaţiei.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a explicat la Realitatea Tv, marți seara, de ce guvernatorul BNR nu a venit la audieri.

”Ce sens are să mergem acolo și să discutăm când e o serie lungă de petarde fumigene, cu atât mai mult cu cât această audiere a Băncii Naționale a fost contestată de alți membri ai Parlamentului. Noi nu suntem subordonați domnului Zamfir. Avem o relație de colaborare și de discutare a problemelor cu Parlamentul. Atâta vreme cât în cadrul Parlamentului există divergențe, au timp să le rezolve și sigur găsim un cadru mai propice discuțiilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al BNR.

”Domnul Zamfir, în calitate de președinte al Comisiei Economice, care de fapt nu este o comisie care se ocupă de Banca Națională, și în calitate de nu știu ce în cadrul Comisiei de Buget-Finanțe, care este o comisie care se ocupă de Banca Națională a făcut invitația. Acea invitație a fost considerată de alt domn senator ca fiind complet greșită. Așa că, sigur, vom primi o invitație de la Senat, vedem temele.  Dl Isărescu nu s-a dus pentru că invitația nu avea nici calitatea necesară, nici acordul necesar - pentru că invitația nu trebuie să vină de la o persoană care are ceva cu BNR de-a lungul timpului - și apoi tema în sine, manipularea ROBOR-ului este un FAKE NEWS! Banca Națională nu-și poate asuma participarea la un fake-news.”

”Banca Națională este deschisă oricând la un dialog cu Parlamentul României, are un respect autentic față de Parlamentul României în ansamblul său. Consiliul de Administrație este numit în plen de voturile palmentarilor, dar nu este subordonată Parlamentului României. Suntem convinși că această discuție va avea loc, la un moment dat”, a mai declarat Dan Suciu.

Citește și:

Isărescu, refuz invitație în Parlament. Soviani, ipoteză explozivă: Risc pe care nu și-l asumă

Chirițoiu și Isărescu, sancționați? Ce spune Daniel Zamfir



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel