Suceava: O grădiniţă nouă va fi construită cu fonduri europene

Lucrările de construcţie a unei noi grădiniţe în cartierul sucevean Burdujeni-sat au demarat, vineri, contractul de execuţie fiind semnat săptămâna trecută, a anunţat primarul Ion Lungu.

Noua grădiniţă, ce va fi construită în curtea Şcolii nr. 6, este primul proiect european depus anul trecut de municipalitatea suceveană, iar investiţia are o valoare de peste 600.000 de euro.

Grădiniţa va avea două niveluri, parter şi etaj, pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, iar cea desfăşurată de 848,66 mp, va avea locuri de joacă pentru copii pe o suprafaţă de 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 de mp de spaţii verzi.

"Firma SC Con Bucovina SA Suceava a început astăzi lucrările la Grădiniţa din curtea Şcolii nr 6, în cartierul Burdujeni-sat. După finalizarea investiţiei vom asigura condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional pentru un număr de 80 preşcolari. Valoarea totală a proiectului este de 3.167. 502,02 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocată de MDRAPFE este de 2.808.616,47 lei (98%), aproximativ 603.678,98 euro. În maxim 24 luni, investiţia va fi finalizată", a spus Lungu.

Primarul a menţionat că alte două noi grădiniţe urmează să fie construite cu finanţare europeană în zona centrală a municipiului, respectiv în cartierul Iţcani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel