Avalanşă Călimani. Acţiuni DISPERATE de salvare

O avalanșă în Munții Călimani a surprins, vineri, trei persoane, dintre care doi pompieri, acestea fiind căutate de echipele de salvare. Un pompier a fost găsit vineri seara.

O persoană dintre cele trei surprinse de avalanşa de vineri din Călimani a fost găsită, a declarat şeful ISU Suceava, Ion Burlui. Este vorba de unul dintre cei doi pompieri, fiind dispărută şi o femeie.

Pompierul este conştient şi se pregăteşte coborârea şi transportul acestuia la spital. Căutarea persoanelor surprinse de avalanşa din Călimani este foarte grea pe timp de noapte şi s-au suplimentat forţele şi tehnica pentru acţiunea de salvare a precizat şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

Am mai trimis oameni. Am 68 de oameni acolo, dintre care 43 pompieri (...). Este căutare de noapte, grea. Aş vrea să mă gândesc că îi vom găsi în viaţă, a spus Burlui. Şeful ISU Suceava a adăugat că în zonă au fost trimise şi două şenilate, dar şi un balon de iluminare, respectiv un dispozitiv cu generator care oferă vizibilitate pe o rază mai mare.

De asemenea, câinele de căutare Oli al inspectoratului se află în dispozitivul de salvatori, acesta nefiind la prima acţiune de căutare de persoane, potrivit lui Burlui.

[citeste si]

O avalanşă în Munţii Călimani a surprins, vineri, trei persoane, dintre care doi pompieri, care participaseră la o acţiune de amplasare a unui steag tricolor în Munţii Călimani, de Ziua Naţională. Potrivit şefului ISU Suceava, la acţiunea de căutare-salvare participă câteva zeci de persoane - salvamontişti, jandarmi montani, pompieri şi câinele de căutare şi salvare. Cei doi pompieri care au participat la acţiunea umanitară sunt de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei.

Steagul tricolor este înălţat de salvamontiştii din Vatra Dornei pe cele patru vârfuri ce delimitează Ţara Dornelor, Pietrosul Călimani, Omu Suhard, Pietrosul Bistriţei şi Giumalău, în fiecare an, din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel