Subvenții motorină, agricultură. APIA: Cererile, până la 31 ianuarie

Cererile de plată pentru acordarea ajutorului pentru motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 se pot depune până la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). 

Potrivit sursei citate, cererile se depun la Centrele Judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite. 

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru. 

Toate cererile de plată trebuie însoţite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA. 

Documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însuşite prin semnătură, şi vor purta sintagma 'Conform cu originalul'. 

APIA a achitat, în decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizată în agricultură în T3 (perioada 1 iulie - 30 septembrie 2017, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel