EXCLUSIV  Subiecte dinamită pe scena politică: Acțiunile PNL, PSD și USR, efecte majore

Pe scena politică, în etapa actuală, avem mai multe teme dinamită, spune jurnalistul Val Vâlcu.

În funcție de acestea, se vor face calcule pentru următoarea campanie electorală, cel puțin până în prezent. În primul rând, Ludovic Orban, președintele PNL, este de părere că oamenii care lucrează în IT ar trebui să plătească impozite, lucru care i-a revoltat pe aceștia din urmă. Ideea lui Orban înclină balanța în favoarea USR, care ar putea fi votat de IT-iști.

În al doilea rând, USR a venit cu o idee care a încins spiritele pe Internet: deputatul Tudor Pop a depus un proiect legislativ prin care se interzice fumatul în parcuri şi în maşinile în care se află minori sau femei însărcinate. De asemenea, proiectul mai interzice expunerea produselor de tutun în magazine, cu excepţia locurilor dedicate acestor produse.

În al treilea rând, PSD a venit cu ideea de a transformare Codul Administrativ, lucru care le-a adus critici pe rețelele de socializare. Social-democrații încasează imagine negativă, se expun criticilor fără să fi beneficiat de nimic din partea edililor. Primarii nu mai aduc voturi, aleargă după voturi pentru ei și nu pentru partid, susține Val Vâlcu. Ce face PSD pentru primari îi ajută și pe edilii de la PNL, în schimb, liberalii, la nivel de discurs, lansează idei de genul: fără pensii speciale, fără salarii mari etc. PNL se bazează pe informațiile din rezultatele sondajelor și transmit mesaje populiste. În tot acest timp, USR nu se expune, preferă mai mult să tacă. 

PNL și-a făcut calculele și și-a dat seama că nu poate smulge electorat USR și se îndreaptă spre electoratul tradițional pe care îl bombardează cu mesaje populiste.

În orice caz, în această analiză de etapă, toți așteaptă să vadă ce se întâmplă la nivel european, ce se va întâmpla în PSD pe 29 iunie, la Congres, și cine candidează la prezidențiale, conchide Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel