SUA/Texas: Un lider al unui grup de extremă dreapta, condamnat la moarte, a fost executat

Un fost lider al unui grup de extremă dreapta a fost executat miercuri în statul american Texas pentru uciderea unei tinere în 2002 într-un caz legat de traficul de droguri, relatează AFP. 

Justen Hall, în vârstă de 38 de ani, a murit la 18:32 (00:32 GMT) în penitenciarul din Huntsville, au anunţat autorităţile din Texas. În 2005, el a fost condamnat la moarte pentru strangularea în urmă cu trei ani spre oraşul El Paso a unei femei de 29 de ani, pe care a îngropat-o ulterior în deşertul din New Mexico.

Potrivit urmăririi penale, femeia ameninţa să dezvăluie existenţa unui laborator ilegal de fabricare de droguri înfiinţat de grupul de extremă dreaptă Aryan Circle al acuzatului. Avocaţii au depus mai multe recursuri pentru a încerca să obţină o revizuire a procesului, argumentând probleme mintale sau cerând analize suplimentare ADN-ului. Justen Hall le-a cerut în 2017 să renunţe la aceste solicitări, afirmând că este pregătit să acccepte pedeapsa.

El a devenit cel de-al 19-lea condamnat la moarte executat de la 1 ianuarie în Statele Unite şi al optulea în statul Texas. Autorităţile din Texas au comutat miercuri pedeapsa unui alt condamnat la moarte, Bobby Moore, în închisoare pe viaţă, în baza unei decizii a Curţii Supreme a SUA, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel