SUA, taxe pentru UE. Trump, decizie de suspendare

Preşedintele american, Donald Trump, a decis să menţină până la 1 iunie scutirea provizorie de taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu provenind din Uniunea Europeană, a informat luni seară Wall Street Journal (WSJ), potrivit agenţiei France Presse. 

La 8 martie, Donald Trump a promulgat taxe de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% asupra celor de aluminiu. La sfârşitul lui martie, el a scutit provizoriu UE cu termen până la 1 mai. 

"Preşedintele Trump a decis să amâne până la 1 iunie decizia sa de a impune taxe Uniunii Europene şi altor aliaţi americani asupra oţelului şi aluminiului", a afirmat WSJ citând un responsabil din cadrul administraţiei. 

Exporturi majore UE-SUA

În 2017, Europa a exportat în Statele Unite oţel în valoare de 5,3 miliarde de euro, iar aluminiu de 1,1 miliarde de euro. 

Canada şi Mexicul beneficiază, de asemenea, de o scutire temporară. Preşedintele american a legat o eventuală scutire definitivă a acestor ţări de renegocierea Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel