SUA, taxe importuri oțel, aluminiu. UE amenință cu contramăsuri

Comisia Europeana
Comisia Europeana

SUA a anunțat că va suplimenta tarifele la importurile de oțel și aluminiu. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, joi, că Uniunea Europeană va lua contramăsuri,relatează Politico.eu.

”Vom înainta, în următoarele zile, către Organizaţia Mondială a Comerţului propuneri pentru contramăsuri la adresa SUA. În loc să furnizeze o soluţie, această decizie a Washingtonului va agrava problemele. Uniunea Europeană va reacţiona ferm pentru a-şi apăra interesele”, a declarat Juncker.

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ, a avertizat că această măsură a SUA ”va avea un impact negativ asupra relaţiilor transatrantice şi asupra pieţelor globale”.

Taxe mai mari cu 25%

”Comisia Europeană va monitoriza pieţele şi, dacă va fi necesar, vom propune Organizaţiei Mondiale a Comerţului măsuri pentru a proteja stabilitatea pieţelor europene”, a declarat Malmstrom.

Statele Unite ale Americii vor impune începând de săptămâna viitoare tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, a anunţat joi seară Donald Trump.

Președintele american a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel