SUA nu vor sabota eforturile de reducere a poluării cu plastic

poluare cu plastic
poluare cu plastic

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a promis marţi că ţara sa nu va sabota eforturile internaţionale pentru reducea poluării cu plastic, Washingtonul fiind criticat pentru obstacolele pe care le ridică în faţa consensului tot mai mare pe plan internaţional privind imperativul de a curăţa oceanele, informează miercuri AFP.

Întrebat în timpul unei audieri în Senat dacă SUA vor frâna eforturile internaţionale pentru înregistrarea de progrese în această problemă, Pompeo a spus: "Ar trebui să nu o facem". "Aş face mai mult pentru a descuraja asta, dacă voi descoperi că este cu adevărat cazul", a adăugat el, fără a promite cu toate acestea acţiuni concrete.

În jur de 8 milioane de tone de deşeuri plastice ajung în fiecare an în oceane, ucigând sau rănind un milion de păsări şi peste 100.000 de mamifere marine, potrivit datelor ONU.

Secretarul de stat american răspundea la întrebările senatorului democrat Sheldon Whitehouse, potrivit căruia parlamentarii americani, din toate taberele politice, au convenit asupra necesităţii de a stăvili poluarea cu plastic. "Continui să citesc informaţii care susţin că noi (SUA) negociem asupra acestor mize la nivel internaţional, însă SUA sunt cele care continuă să tergiverseze" asupra acestui subiect, a precizat el.

Circa 180 de ţări au convenit luna trecută, la Geneva, asupra unei reglementări cu privire la exporturile de deşeuri plastice. SUA nu au participat la această reuniune, neratificând Convenţia de la Bale din 1989 asupra controlului transferurilor transfrontaliere de deşeuri.

Potrivit reţelei IPEN, care regrupează sute de ONG-uri din întreaga lume, noile restricţii s-au lovit de o vehementă opoziţie în special din partea SUA.

Canada a anunţat luni că vrea să interzică obiectele de unică folosinţă din plastic începând din 2021. 

Vezi și: May se angajează să reducă la zero emisiile de carbon până în 2050

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel