SUA, lovitură uriașă pentru producătorii din opt țări, inclusiv europene

Comisia de Comerţ Internaţional din Statele Unite (CCI) a anunţat că importurile de oţel laminat provenite din opt ţări, unele dintre ele europene, aduc prejudicii producătorilor naţionali din cauza unor practici de concurenţă neloială, ceea ce deschide porţile pentru impunerea de taxe de import, relatează agenţia EFE. 

CCI, o agenţie independentă ce acordă consultanţă Guvernului în domeniul comercial, a reamintit că Departamentul de Comerţ a stabilit deja că profilele de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, Coreea de Sud, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan sunt vândute în SUA sub preţul corect al pieţei, ceea ce produce concurenţă neloială (dumping).

În plus, în ceea ce priveşte oţelul sud-coreean, acesta este subvenţionat. Această concluzie va permite Guvernului american să impună pentru aceşti producători taxe şi tarife compensatorii ce merg de la 3,62% la 148%, conform cifrelor avansate de secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, la finele lunii trecute.

[citeste si]

CCI a decis, de asemenea, că pentru importurile de astfel de produse provenite din Austria, Belgia şi Italia, care au ajuns în SUA înainte de noiembrie 2016 şi s-au vândut sub 'valoarea lor rezonabilă', nu vor fi impuse taxe compensatorii retroactive.

În 2015, importurile de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, China, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan s-au ridicat la 594,6 milioane dolari, iar cele din Brazilia, Africa de Sud, şi Turcia au totalizat 52,4 milioane dolari, conform cifrelor Departamentului de Comerţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel