SUA, Japonia, Franţa şi Australia au desfăşurat primele exerciţii navale comune în Asia

Nave de luptă franceze, japoneze, australiene şi americane au participat joi la primele lor exerciţii navale comune, într-o nouă demonstraţie de forţă în apele asiatice din partea Statelor Unite şi aliaţilor lor, îngrijoraţi de ascensiunea puterii militare a Chinei în regiune, transmite Reuters.

Portavionului francez Charles de Gaulle şi escortei sale i s-au alăturat în Golful Bengal alte cinci nave, printre care un portelicopter japonez, un distrugător de rachete american şi un submarin australian.

În cadrul exerciţiului au fost executate manevre de navigaţie, trageri şi manevre de căutare şi salvare, a comunicat Flota a 7-a americană.

SUA şi Japonia încearcă să construiască relaţii mai puternice în domeniul militar cu alte ţări din Asia-Pacific şi din afara regiunii, printre care Franţa şi Marea Britanie, pentru a contrabalansa influenţa în creştere a Chinei.

Portavionul japonez Izumo şi distrugătorul american USS William P. Lawrence s-au alăturat săptămâna trecută unor nave din India şi Filipine pentru exerciţii în Marea Chinei de Sud.

Aceste manevre în ape prin care se desfăşoară în jur de o treime din traficul comercial maritim mondial intervin după ce alte două nave de luptă americane au navigat în apropierea regiunii revendicate de China, declanşând un protest din partea Beijingului.

China revendică aproape toate insulele strategice din Marea Chinei de Sud, la concurenţă cu Brunei, Indonezia, Malaezia, Filipine, Taiwan şi Vietnam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel