SUA, investiție de un miliard de dolari în Europa. România, printre țările beneficiare

Statele Unite vor investi un miliard de dolari în ţări din Europa Centrală şi de Est.

Statele Unite vor finanţa proiecte energetice în valoare de un miliard de dolari în ţări din Europa Centrală şi de Est pentru a le consolida independenţa energetică în faţa Rusiei, a anunţat, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează AFP.

"În semn de susţinere a suveranităţii, prosperităţii şi independenţei energetice a prietenilor noştri europeni (...), SUA intenţionează să acorde finanţări de până la un miliard de dolari ţărilor din Europa Centrală şi de Est membre ale Iniţiativei Celor Trei Mări", care reuneşte 12 state din Uniunea Europeană, a declarat el, scrie Agerpres.

Investiţiile sectorului privat, stimulate

"Vrem să stimulăm investiţiile sectorului privat în sectoarele lor energetice pentru a proteja libertatea şi democraţia în lume", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Din Iniţiativa Celor Trei Mări, lansată în 2015, fac parte 12 ţări de la Marea Baltică, Marea Adriatică sau Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel