SUA. DEMISII la Departamentului de Stat

Donald Trump
Donald Trump

Întreaga echipă de oficiali care se ocupă de administrarea Departamentului de Stat al SUA a demisionat, anunță presa americană. Președintele SUA, Donald Trump, a acceptat imediat demisia înalților diplomați din Departamentul de Stat care serviseră sub administrația lui Barack Obama, anunță purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

”Așa cum este obiceiul la fiecare tranziție, administrația aflată la final de mandat, în coordonare cu cea care sosește, a cerut tuturor responsabililor aflați în posturi politice să-și prezinte scrisorile de demisie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, potrivit Agerpres.ro.

După ce secretarul de stat John Kerry și-a părăsit postul pe data de 20 ianuarie, Rex Tillerson, ex-PDG al ExxonMobil, numit de Trump, nu a fost confirmat de Senat.

În acest moment, interimatul este asigurat de numărul trei al Departamentului de Stat, directorul său politic Thomas Shannon.

Zilele trecute, mai mulți secretari de stat adjuncți și directori care lucraseră cu John Kerry au plecat.

Printre acești diplomați "politici", cel mai cunoscut este subsecretarul de stat Patrick Kennedy, director al resurselor umane, bugetului și securității, diplomat de carieră de peste 40 de ani, care ocupase acest post încă din 2007 sub administrațiile lui George W.Bush și Barack Obama.

Foto- White House

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel