SUA: Guvernatorul statului Montana, Steve Bullock, cel mai nou aspirant democrat la preşedinţie

Guvernatorul statului american Montana, Steve Bullock, şi-a anunţat marţi intrarea în competiţia pentru învestitura Partidului Democrat în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020, insistând pe capacitatea sa de a lucra cu republicanii şi angajându-se să promoveze o reformă a finanţării campaniilor politice, transmite Reuters.

Steve Bullock, în vârstă de 53 de ani, avocat şi fost procuror general în Montana, a fost reales guvernator în 2016 în acest stat conservator, devenind singurul dintre cei peste 20 de aspiranţi democraţi la Casa Albă care a câştigat un scrutin într-un stat în care în 2016 victoria i-a aparţinut lui Donald Trump. 'Pentru a le da tuturor o şansă corectă, trebuie să facem mai mult decât să-l învingem pe Donald Trump.

Trebuie să învingem sistemul corupt care îi menţine la putere pe oameni ca el, şi avem nevoie de un luptător care a mai făcut acest lucru. De aceea, candidez la preşedinţie', a transmis el pe Twitter. 'În calitate de guvernator democrat al unui stat câştigat de Trump cu 20 de procente, nu am luxul de a vorbi doar cu oamenii care sunt de acord cu mine.

Voi străbate cele 147.000 de mile pătrate ale statului nostru şi voi căuta un teren comun pentru a rezolva lucrurile', a declarat el în mesajul video. Steve Bullock se prezintă drept un potenţial unificator într-un partid divizat între cei care preferă un pragmatic care poate întruni adeziunea moderaţilor şi independenţilor, şi cei care vor un chip nou, care să adune energiile votanţilor tot mai diverşi şi cu înclinaţii spre stânga ai partidului.

Bullock a făcut din reforma finanţării campaniilor electorale o prioritate a agendei sale de guvernator şi a semnat un ordin care le impune firmelor care au contracte cu statul să-şi facă publice donaţiile. Încă relativ necunoscut la nivel naţional, Bullock va avea o misiune dificilă în a concura cu capacitatea de strângere de fonduri şi cu sprijinul de care se bucură competitori cu mult mai mare notorietate, precum fostul vicepreşedinte Joe Biden, senatorii Bernie Sanders din Vermont, Kamala Harris din California şi Elizabeth Warren din Massachusetts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel