SUA. Donald Trump şi democraţii, front comun pentru infrastructură de circa 2.000 de miliarde de dolari

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele SUA Donald Trump şi opoziţia democrată par să fi lăsat la o parte unele divergenţe şi au convenit asupra elaborării unui program amplu de dezvoltare a infrastructurii, a cărui valoare este estimată la circa 2.000 de miliarde de dolari, informează AFP.

Am căzut de acord asupra unei cifre care este foarte, foarte bună: 2.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură, a anunţat după o întâlnire la Casa Albă liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer. Preşedintele Donald Trump va prezenta opţiunile sale pentru finanţarea acestui program ambiţios la o întâlnire ce va avea loc în următoarele trei săptămâni, a mai spus Schumer.

Plan amplu de infrastructură

El a menţionat că planul priveşte reţelele de apă, resursele energetice, reţelele de internet, lucrări pentru şosele şi poduri. Pentru a se materializa şi a i se aloca fondurile necesare, acest plan are nevoie şi de acordul Senatului, unde republicani sunt majoritari, astfel că este nevoie de sprijinul lui Trump, a recunoscut Schumer. Vorbind alături de el, lidera democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a salutat la rândul ei acordul asupra unui plan important şi îndrăzneţ. Pentru un acces mai bun la infrastructuri şi la sistemul de sănătate putem colabora cu preşedintele, chiar dacă în alte domenii avem dificultăţi, a completat ea.

Vezi și SUA suplimentează numărul militarilor la granița cu Mexicul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel