SUA: Doi protagonişti ai "dosarului ucrainean", arestaţi pentru încălcarea legislaţiei electorale

Doi oameni de afaceri, suspectaţi că l-au ajutat pe avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump în eforturile acestuia de a obţine ajutorul Kievului împotriva unui contracandidat al preşedintelui, se aflau în detenţie joi pentru încălcarea legilor privind finanţarea de campanii electorale, informează AFP.

Lev Parnas şi Igor Fruman, născuţi respectiv în Ucraina şi Belarus însă fiind în prezent cetăţeni americani, sunt acuzaţi că au ascuns originea străină a donaţiilor făcute în 2018 pentru campanii electorale, potrivit actului de acuzare emis de un procuror din Manhattan.

Cei doi bărbaţi, care în mai 2018 au donat 325.000 de dolari pentru campania de realegere a lui Donald Trump, au fost arestaţi miercuri seara şi urmează să compară joi în faţa unui judecător în Virginia, potrivit The Wall Street Journal.
Democraţii, care au declanşat o procedură de destituire împotriva preşedintelui, se interesează de asemenea de cei doi bărbaţi, pe care ei i-au convocat pentru depoziţii în Camera Reprezentanţilor joi şi vineri. Democraţii îi suspectează că ei au servit drept emisari ai lui Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Trump, în eforturile acestuia de a obţine ca Ucraina să furnizeze informaţii compromiţătoare cu privire la Joe Biden, cotat cu şanse bune în a-l înfrunta pe miliardarul republican în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020.

Potrivit mass-media, Parnas şi Fruman l-ar fi ajutat lui Rudy Giuliani să se întâlnească la New York cu Iuri Luţenko, pe atunci procuror general al Ucrainei.

În timpul unei discuţii telefonice de la sfârşitul lui iulie, Donald Trump i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski "să se aplece asupra" situaţiei lui Joe Biden şi să intre în contact cu Rudy Giuliani. Acest apel, făcut public după intervenţia unui avertizor de integritate, a justificat declanşarea explozivei proceduri de destituire împotriva lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel