SUA, decizie radicală. "Cadoul de Crăciun", promis de Kim Jong Un nu a mai fost trimis

Statele Unite ale Americii au luat o decizie în ceea ce privește Coreea de Nord. Totul după ce Kim Jong Un nu a mai fost trimis ”cadoul de Crăciun” promis. 

Statele Unite au încetat misiunea de supraveghere aeriană din zona peninsulei coreene, a afirmat duminică organizaţia Aircraft Spots, într-un mesaj pe Twitter preluat de Yonhap, relatează Agerpres. 

Pentru prima oară în ultimele cinci zile, deasupra apelor teritoriale ale Coreei de Sud nu operează nicio aeronavă RC-135S Cobra Ball, arată mesajul respectiv.

Monitorizarea făcută de SUA

Statele Unite au declanşat misiunea joi, aparent pentru a monitoriza eventuale provocări nord-coreene în preajma Crăciunului.

Phenianul ameninţase că va urma "o nouă cale" dacă Washingtonul nu face noi propuneri în dialogul pentru dezarmare nucleară înainte de expirarea moratoriului declarat de Coreea de Nord până la sfârşitul anului. Nord-coreenii au afirmat că depinde doar de americani ce "cadou de Crăciun" doresc, alimentând astfel speculaţii despre posibile noi provocări, cum ar fi lansarea unei rachete balistice intercontinentale.

Sancțiuni pentru Coreea de Nord

Sâmbătă, conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a condus o şedinţă a Partidului Muncitorilor pentru discutarea unor probleme importante legate de apărarea naţională. Plenara Comitetului Central continua şi duminică, potrivit agenţiei de presă oficiale KCNA.

Coreea de Nord este supusă unor sancţiuni din partea ONU şi a altora din partea SUA, măsuri menite să convingă Phenianul să renunţe la testarea unor arme nucleare şi rachete cu rază lungă de acţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel