SUA - Coreea de Sud, exerciţii militare. Coreea de Nord, reacţie: Perfidie şi provocare

Coreea de Nord
Coreea de Nord

Coreea de Nord a ameninţat joi că va da un "răspuns corespunzător" la trei zile după ce Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat exerciţii militare aeriene comune care urmează să dureze două săptămâni.

"Actele de perfidie" ale Seulului "ne-au dezamăgit foarte mult" şi reprezintă o "provocare militară", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de reunificare al Coreii de Nord citat de agenţia de presă de stat KCNA, citată de DPA. Exerciţiile sunt o alternativă la scară redusă a manevrelor de mare amploare Max Thunder, organizate de SUA şi Coreea de Sud în fiecare an începând din 2009. Cele două ţări au anunţat de asemenea suspendarea mai multor exerciţii militare majore comune pe parcursul anului trecut, inclusiv Foal Eagle şi Key Resolve în martie, ca parte a unor eforturi diplomatice pentru denuclearizarea Coreii de Nord. 


Phenianul consideră demult exerciţiile ca o provocare şi o pregătire pentru invadarea Coreii de Nord



Joi, purtătorul de cuvânt nord-coreean a declarat că modificările "nu pot ascunde niciodată natura agresivă, ofensatoare şi de confruntare a actelor lor ostile, indiferent cât de mult ar încerca ei să dea impresia +reducerii anvergurii+ lor printr-o redenumire". Exerciţiile sunt o "provocare directă" faţă de Declaraţia de la Panmunjom semnată de liderii nord şi sud-coreean anul trecut, a spus el, adăugând: "va exista un răspuns corespunzător din partea armatei noastre".

Tensiunile mocnesc între SUA şi Coreea de Nord după ce preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au pus capăt unui summit la Hanoi în februarie fără să reuşească să ajungă la un acord asupra denuclearizării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel