SUA: Bernie Sanders afirmă că va încetini ritmul campaniei după infarctul suferit săptămâna trecută

Senatorul american Bernie Sanders, candidat la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020, a declarat marţi că intenţionează să-şi încetinească ritmul campaniei după ce săptămâna trecută a suferit un infarct în timpul unui întruniri la Las Vegas, transmite dpa.

'Cred că vom schimba puţin natura campaniei', le-a declarat senatorul de Vermont reporterilor în faţa casei sale din Burlington, după o vizită la cardiolog. 'Mă voi asigura că am puterea să fac ceea ce trebuie să fac', a adăugat el. Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani, a spus că probabil va încetini ritmul de până acum al campaniei, de trei sau patru întruniri electorale pe zi, uneori chiar în mai multe state.

El a admis că alegătorii vor ţine cont probabil de vârsta şi de starea sa de sănătate atunci când îşi vor da votul. Bernie Sanders, care se prezintă ca un socialist democrat, este cel mai în vârstă dintre principalii competitori la nominalizarea democrată, urmat de fostul vicepreşedinte Joe Biden, 76 de ani, şi de senatoarea de Massachusetts, Elizabeth Warren, care are 70 de ani.

Marţi, Sanders a declarat că a avut întotdeauna multă energie, dar a fost 'prost' să se cramponeze de un program de campanie epuizant în ultimele două luni, deşi se simţea 'mai obosit decât în mod obişnuit'. 'Ar fi trebuit să ţin cont de acele simptome. Dacă este vreun mesaj pe care sper să-l extragem de aici, acela este că vreau ca oamenii să fie atenţi la simptomele lor. Când te doare, când eşti obosit, când simţi dureri în piept, ţine cont de asta', a adăugat senatorul.

Sanders participa săptămâna trecută la Las Vegas la o întrunire cu susţinători, când a întrerupt evenimentul şi a cerut să-i fie adus un scaun. Senatorul a fost transportat la spital, unde medicii au descoperit că suferise un infarct şi i-au montat două stenturi pentru deblocarea unei artere coronariene. Bernie Sanders a rămas în spital timp de trei zile. Nu este clar deocamdată când îşi va relua Sanders campania. Senatorul de Vermont intenţionează însă să participe la dezbaterea de la CNN a candidaţilor democraţi ce va avea loc în statul Ohio la 15 octombrie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel