SUA. Bannon, anchetă Rusia. Congresul, ultimatum. Ce riscă consilierul

În Statele Unite, Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui Donald Trump, a refuzat să răspundă la numeroase întrebări ale parlamentarilor privind un eventual amestec rusesc, după audieri ce au durat șapte ore. Bannon e audiat în ceea ce privește implicarea rusă în alegerile prezidențiale.

Bannon a fost audiat mai mult de şapte ore cu uşile închise în Comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, numai că nu a vrut să spună vreun cuvânt. Comisia a lansat propria anchetă pentru a stabili dacă o presupusă campanie rusească de dezinformare şi acţiunile de piraterie informatică în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton au primit sprijin din partea echipei lui Trump.

Considerat eminenţa cenuşie a campaniei lui Donald Trump şi apoi la începutul mandatului acestuia înainte de a cădea în dizgraţie, Bannon a refuzat să răspundă la numeroase întrebări, invocând o "prerogativă prezidenţială" din perioada de tranziţie - între alegeri şi învestitură - apoi din timpul celor câteva luni petrecute în calitate de strateg-şef al Casei Albe, între ianuarie şi august 2017, informează RFI. Această prerogativă permite preşedintelui şi unor responsabili ai executivului să nu divulge anumite informaţii Congresului sau justiţiei.

Impedimentul a făcut ca preşedintele comisiei să lanseze o citaţie împotriva lui Bannon pentru a-l forţa să coopereze, în caz contrar riscând să fie urmărit pentru ultraj la adresa Congresului, mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel