SUA atacă alegerile din Ucraina: ILEGALE

Washingtonul a condamnat luni un proces "ilegal", după desfăşurarea unor alegeri legislative şi prezidenţiale în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, avertizând Rusia împotriva unor acte care ar destabiliza situaţia în estul Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului american pentru Securitate Naţională (NSC), Bernadette Meehan, a denunţat intenţia Moscovei de a "oferi legitimitate" acestor alegeri, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu o mobilizare de echipamente şi trupe la frontiera cu Ucraina.

"Refuzul Moscovei de a-şi îndeplini obligaţiile asumate prin acordurile de la Minsk pune sub semnul întrebării angajamentul de a sprijini o soluţie paşnică pentru conflictul din estul Ucrainei", a declarat Meehan.

"Rusia va suporta costuri suplimentare, dacă va ignora angajamentele asumate la Minsk şi îşi va continua actele periculoase şi destabilizatoare", a adăugat ea.

Citește și: Ucraina primește o nouă lovitură de la Rusia

Alegătorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei au votat duminică pentru a-şi alege preşedinţii şi Parlamentele, pe fondul intensificării confruntărilor.

Moscova a anunţat ulterior că "respectă" rezultatele scrutinelor şi apreciază, spre deosebire de occidentali, că acest vot "constituie unul dintre punctele importante ale acordurilor de la Minsk" şi permite "legitimarea autorităţilor" separatiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel