Urmărește emisiunea live


SUA, armistiţiu economic cu Europa. Întâlnirea Trump - Junker, detalii nespuse

SUA
SUA

Ies la iveală noi detalii ale întâlnirii dintre preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

 Preşedintele Donald Trump a discutat săptămâna trecută şi probleme legate de agricultură în cursul întrevederii avute cu Jean-Claude Juncker, a anunţat duminică secretarul american Trezoreriei, Steven Mnuchin, contrazicând afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene, relatează AFP. 

"Eram acolo şi am avut discuţii specifice despre agricultură şi necesitatea de a elimina barierele din calea agriculturii şi de a oferi mai multe oportunităţi agricultorilor noştri", a declarat Mnuchin pentru canalul de televiziune Fox News. "Am vorbit mai exact despre soia, dar am fost de acord să examinăm şi celelalte pieţe", a adăugat el. Aceasta va fi o parte importantă a oricărui acord la care vom ajunge, a spus el. 

"Tocmai am deschis Europa pentru voi, fermieri", a declarat Trump joi în faţa fermierilor americani, la o zi de la anunţarea unui armistiţiu în ostilităţile comerciale cu Europa. "Agricultura este în afara (acordului), altfel acordul ar fi aproape eşuat", a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene. Juncker "a fost foarte clar (...), nu negociem cu privire la produsele agricole, aceasta este în afara agendei de discuţii", a declarat anterior o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunţat miercurea trecută că au ajuns la un acord privind relaţiile comerciale dintre SUA şi UE. Trump a declarat că ţara sa va colabora cu Uniunea Europeană pentru "reducerea barierelor şi creşterea comerţului cu servicii, produse chimice şi farmaceutice, produse medicale, precum şi soia; soia este o mare problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel