Studiu. Vinul roșu, consumat cu moderație, benefic pentru microbiota intestinală

Vin
Vin

Cercetătorii au descoperit faptul că vinul roșu ar putea fi potrivit pentru sănătatea florei intestinale, crescând numărul diferitelor tipuri de bacterii benefice, conform BBC.

Beneficiile ar proveni din polifenoli, compuși care sunt mai puțin găsiți la vinul alb, bere sau cidru. Polifenolii se găsesc și în multe fructe și legume spune echipa King's College London. Un pahar de vin roșu timp de o săptămână a fost suficient pentru a face diferența, dar cercetătorii spun că descoperirile nu sunt o scuză pentru un exces.

Polifenolii, cum ar fi resveratrolul din pielea strugurilor roșii, sunt micronutrienți despre care se crede că au proprietăți benefice și acționează ca un combustibil pentru microbii utili care trăiesc în interiorul intestinului nostru. Gura noastră conține trilioane de bacterii și alte microorganisme, iar această comunitate de bug-uri „prietenoase” ne ajută să ne menținem sănătoși.

Cercetătorii au mai arătat faptul că mici modificări ale microbiotei noastre, care ne poate face mai susceptibili la boli precum sindromul de colon iritabil, boli de inimă și obezitate și poate chiar să ne afecteze starea de spirit și sănătatea mentală sunt cauzate de stilul nostru de viață, precum și a unor diete și tipuri de medicamente. Toate acestea pot deranja ecosistemul intestinal fin echilibrat.

Rezultatele studiului

Studiul, publicat în revista Gastroenterology, a analizat mii de oameni care trăiesc în Marea Britanie, SUA și Olanda. Participanții au fost întrebați despre dieta lor și cât de mult și ce tip de alcool beau de obicei. Microbiota intestinală a băuturilor de vin roșu a fost mai diversă decât cei care nu beau vin roșu. Consumul ocazional - un pahar pe săptămână sau în două săptămâni - părea să fie suficient. Niciunul dintre participanți nu a fost recunoscut ca făcând excese de alcool.

Cercetatoarea Dr. Caroline Le Roy a spus: "Acesta este un studiu de observatie, deci nu putem dovedi ca efectul pe care il vedem este cauzat de vinul rosu". „Dacă trebuie să alegeți astăzi o băutură alcoolică, vinul roșu este varianta optimă, deoarece pare că poate exercita un efect benefic asupra dumneavoastră și a microbilor dvs. intestinali.

Excesul de alcool, efecte dezastruoase asupra organismului uman

Cercetătorii spun că excesul de alcool nu este recomandat și ar avea, probabil, un efect rău asupra bug-urilor, precum și asupra sănătății generale a unei persoane.

„Nu trebuie să bei în fiecare zi și totuși este recomandat să consumi alcool cu moderație.” Dr. Caroline Le Roy a spus că ar dori să facă un studiu care să ofere oamenilor vin roșu sau suc de struguri roșii pentru a vedea ce efect are fiecare asupra microbiotei intestinale. "Începem să știm din ce în ce mai multe despre bacteriile intestinale. Este complex și avem nevoie de mai multe cercetări, dar știm că cu cât există mai multă diversitate, cu atât pare să fie mai bine pentru sănătatea noastră."

Alex White, om de știință  în nutriție la British Nutrition Foundation, a declarat: „Rezultatele acestui studiu sunt interesante, iar efectele dietei noastre asupra bacteriilor din intestinul nostru sunt o zonă cu adevărat interesantă a științei. "Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări înainte de a face concluzii ferme despre aportul de vin roșu și modificările florei intestinale și dacă acest lucru poate duce la beneficii tangibile pentru sănătate.

„Trebuie amintit că nivelurile ridicate de aport de alcool sunt legate de un risc crescut de o serie de probleme de sănătate, inclusiv unele tipuri de cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral și boli hepatice, și că pentru a menține riscurile pentru sănătate de la alcool la un nivel scăzut, se recomandă ca adulții să nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână în mod regulat. "

Dr. Megan Rossi, dietetician consultant la King's - neimplicat în cercetare - și purtător de cuvânt al Asociației Britanice Dietetice, a declarat: "Există merite în constatări. Nu aș recomanda oamenilor să înceapă să bea vin roșu, dar dacă oamenii beau un pic, din când în când, atunci ei nu ar trebui să se simtă vinovați - și ar putea fi chiar benefic acest fapt pentru organism. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel