Studiu. Toleranţa britanicilor faţă de cuplurile LGBT. Rezultate surprinzătoare

Toleranţa britanicilor faţă de cuplurile de acelaşi sex a atins un platou, putând chiar să fi scăzut, dat fiind că 'o minoritate semnificativă', dominată de persoane religioase, continuă să se opună acestui fel de relaţii, relevă o anchetă publicată joi şi preluată de dpa. 

În jur de 66% dintre cele 4.000 de persoane care au răspuns la ancheta anuală intitulată 'Atitudini sociale britanice', realizată de institutul Nat Cen, au fost de acord cu afirmaţia că relaţiile între adulţi de acelaşi sex 'nu sunt deloc ceva greşit', în scădere faţă de procentul de 68% înregistrat anul trecut, dar peste cel de 64% din 2017.

Potrivit NatCen, rezultatele sugerează că, 'deşi normele sociale s-au modificat, există o minoritate semnificativă a populaţiei pentru care relaţiile între persoane de acelaşi sex rămân de netolerat, şi, în consecinţă, este posibil să fi fost atins un nivel de platou'.

Concluziile NatCen arată că liberalizarea mai largă în ce priveşte atitudinile faţă de relaţiile sexuale, constatată începând din anii 1980, 'pare să fi încetinit, reflectând poate divizările marcante între atitudinile persoanelor religioase şi ale celor ne-religioase în acest domeniu'. Per ansamblu, ancheta a arătat că populaţia britanică 'afişează identităţi multiple şi uneori în rapidă schimbare, cu subiectul Brexit-ului continuând să divizeze'.

Ancheta a fost realizată în contextul creşterii numărului de infracţiuni motivate de ură, legate de rasă, gen sau sexualitate, după ce britanicii au votat în 2016 pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană. În urma unui incident intens mediatizat, poliţia a arestat cinci adolescenţi după un atac homofobic asupra unui cuplu de lesbiene într-un autobuz din Londra.

Conform NatCen, 52% dintre britanici nu se identifică cu nicio religie, faţă de 31% în prima anchetă de acest fel, realizată în 1983.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel