Studiu. Schimbările climatice, impact pozitiv asupra majorității păsărilor din Anglia

Schimbările climatice au un impact general pozitiv asupra majorității speciilor de păsări englezești, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Potrivit unei noi cercetări bazate pe decursul a 50 de ani, aproximativ 13 specii au crescut numeric cu cel puțin 10% ca urmare a schimbării condițiilor climatice, potrivit studiului realizat de Trustul Britanic pentru Ornitologie (BTO) și Agenția de Conservare a Guvernului din Anglia .

Temperaturile mai calde au un efect pozitiv asupra speciilor rezidente prin îmbunătățirea ratelor de supraviețuire pe parcursul iernii, au scris cercetătorii într-o lucrare publicată în revista Bird Study.„Populațiile unei specii de păsări rezidente sunt probabil semnificativ mai mari decât ar fi fost altfel în absența schimbărilor climatice”, au scris cercetătorii.

În general, schimbările climatice afectează populațiile a aproximativ o treime din păsările de reproducție engleze. Din 68 de specii monitorizate între 1966 și 2015, 24 au arătat dovezi că modificările populației lor au fost legate de temperatură sau precipitații. Nouăsprezece din 24 din acele specii de păsări au fost ajutate de schimbările climatice.

Cu toate acestea, oamenii de știință avertizează că încălzirea ulterioară s-ar putea dovedi perturbatoare. Studiul a constatat că numărul a trei specii, printre care cucul și bufnițele mici a scăzut cu cel puțin 10% ca urmare a schimbărilor climatice.

Și unele specii care au înregistrat o scădere a populației pe termen lung în perioada studiată, dar care preferă condiții mai calde, cum ar fi păsările de teren agricol  ar fi putut vedea scăderi mai puțin importante decât ar fi făcut fără schimbări climatice, mai spune studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel