Studiu. Papagal uriaș de un metru, descoperit în Noua Zeelandă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Rămăşitele fosilizate ale unui papagal uriaş, care măsura aproximativ un metru, cântărea până la 7 kilograme şi a trăit în urmă cu 19 milioane de ani, au fost descoperite în Noua Zeelandă, potrivit BBC.

Studiul privind descoperirea papagalului a fost publicat în ultimul număr al jurnalului Biology Letters de către o echipă internaţională de paleontologi, care a botezat creatura "Hercules". Papagalul a fost denumit "Heracles inexpectatus", cu referire la dimensiunile sale, dar şi la natura neaşteptată a descoperirii acestuia. "Hercules" avea, fără îndoială, un cioc imens care putea sfâşia tot ce îşi dorea şi se putea hrăni şi cu altceva decât se pot hrăni în mod obişnuit papagalii, poate chiar şi cu alţi papagali", a declarat Mike Archer, de la Centrul de cercetări paleontologice al Universităţii din New South Wales.

"Hercules", dimensiuni de două ori mai mari decât cel mai mare papagal cunoscut, Kakapo

Pasărea avea aproximativ de două ori dimensiunea unui kakapo, o specie pe cale de dispariţie, până acum cel mai mare papagal cunoscut. Rămăşiţele fosilizate ale papagalului uriaş au fost descoperite în apropiere de St Bathans, în centrul Insulei de Sud a Noii Zeelande, o zonă bogată în fosilele din Miocen, perioadă care a început acum circa 23 de milioane de ani şi s-a terminat în urmă cu 5 milioane de ani. Noua Zeelandă este cunoscută pentru păsările sale care nu zboară, de dimensiuni impresionante, cum a fost moa (Dinornis), o pasăre dispărută la sfârşitul secolului al XVIII-lea, a cărei înălţime putea ajunge la 3,6 metri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel