Studiu. Pădurile globale se regenerează - o suprafață de dimensiunile Franței s-a regenerat

Pixabay
Pixabay

Pădurile din jurul lumii se regenerează, în ultimii 20 de ani crescând la loc o suprafață de dimensiunile Franței. 

În ultimii 20 de ani, o suprafață de păduri de dimensiunile Franței s-a regenerat pe glob, în urma defrișărilor. Noile păduri pot absorbi o cantitate de 5,6 gigatone de dioxid de carbon, ceea ce însumează mai mult decât emisiile anuale ale Statelor Unite ale Americii. 

World Wide Fund for Nature (WWF) au folosit imagini din satelit pentru a obține o hartă cu toate zonele regenerate de pe planetă.

Regenerarea pădurilor presupune creșterea de noi arbori cu puțină sau fără nicio intervenție umană. Acest lucru presupune fie plantarea de copaci specifici zonei, îngrădirea animalelor domestice care viețuiesc în zonă, înlăturarea plantelor invazive sau chiar păstrarea zonei în stadiul în care a fost găsită, fără a se interveni. 

William Baldwin-Cantello, de la WWF, susține că regenerarea în mod natural a pădurilor este de preferat regenerării prin plantare, deoarece poate fi mai ieftină, mai bogată în absorbția de carbon și cu un potențial mai mare de regenerare a biodiversității. Dar regenerarea nu trebuie luată ca un lucru dat, întrucât aceasta este esențială. Pentru „a evita schimbări bruște ale climei, trebuie să oprim defrișările, dar să și restaurăm habitatele naturale afectate”. 

Defrișarea înghite anual suprafețe mult mai mari decât cele care reușesc să se regenereze. Pentru a ne folosi de potențialul pădurilor în cazul problemelor climatice, trebuie să susținem regenerarea în planurile de acțiune climatică, dar trebuie rezolvată și problema factorilor determinanți ai defrișărilor, ceea ce în Marea Britanie ar însemna legi mai stricte în privința alimentelor care sunt fabricate cu costul defrișărilor”, a declarat Baldwin-Cantello pentru BBC

Pădurea Atlantică din Brazilia oferă multă speranță, întrucât o suprafață de dimensiunile Olandei s-a regenerat din anul 2000 și până astăzi. În Mongolia, pădurile boreale s-au regenerat pe o suprafață de 1,2 milioane de hectare în ultimii 20 de ani. Alte puncte cheie ale regenerării pe glob se află în Africa Centrală, dar și în zona boreală a Canadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel