Studiu. O ceașcă de cafea consumată dimineața reduce cancerul la ficat cu 50%

O ceașcă de cafea consumată dimineața ar putea reduce șansele de a dezvolta cancer la ficat cu 50%, sugerează noi cercetări, potrivit Daily Mail.

O ceașcă de cafea consumată dimineața ar putea avea beneficii mult mai mari decât ajutorul dat somnoroșilor să se trezească. Boabele de cafea conțin polifenoli care pot opri divizarea celulelor canceroase.

Cercetătorii de la Queen's University Belfast au dedus rezultatele în urma unui studiu pe aproape un milion de oameni, dintre care peste trei sferturi au băut cafea. Aceste persoane au fost cu 50% mai puțin susceptibile să fie diagnosticate cu carcinom hepatocelular, ceea ce reprezintă nouă din zece cazuri de cancer hepatic. Dr. Una McMenamin, de la Queen’s, a spus: „Constatările noastre sunt liniștitoare în a sugera că a bea cafea poate avea beneficii pentru sănătate.” 

Autorul principal Kim Tu Tran a declarat: „Oamenii cu un obicei de consum de cafea ar putea menține acest obicei benefic pentru sănătatea lor. Cafeaua conține antioxidanți și cofeină, care pot proteja împotriva cancerului. Cu toate acestea, consumul de cafea nu este la fel de protector împotriva cancerului hepatic, precum oprirea fumatului, reducerea alcoolului sau pierderea în greutate.

Studiul a descoperit că persoanele mai în vârstă, cu studii universitare, și cei care beau alcool aveau cel mai multe probabilități să bea cafea. Cercetătorii au urmărit 365.157 de băutori de cafea și peste 100.000 de persoane care nu au băut cafea, timp de peste șapte ani. În acel timp, 88 de persoane au fost diagnosticate cu cea mai frecventă formă de cancer la ficat, care este în creștere în Anglia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel