Studiu. Firmele au probleme cu Fondul de Mediu

Companiile nu știu ce să facă și cum să calculeze costurile pentru deșeuri.

Nouă din zece companii din România chestionate în cadrul unui studiu se confruntă cu dificultatea de a determina corect baza de calcul pentru contribuţiile datorate Fondului de Mediu, se arată într-un comunicat de presă al EY remis, joi, Agerpres. 
Conform legislaţiei în vigoare, operatorii economici care introduc pe piaţă ambalaje şi produse ambalate sunt responsabili să asigure gestionarea ambalajelor devenite deşeuri pe teritoriul naţional.

Bateriile și echipamentele electrice

Companiile din sectorul auto şi transporturi întâmpină dificultăți în înţelegerea obligaţiilor aferente gestionării ambalajelor produselor finite şi a determinării cantitative a echipamentelor electrice puse pe piaţă. Cele din domeniul ”producţiei industriale” au greutăți în determinarea gestionării bateriilor aferente echipamentelor pe care le pun pe piaţă.

[citeste si]

Folii și paleți

Firmele din domeniul farmaceutic au probleme în colectarea informaţiei şi cuantificarea corectă a ambalajului terţiar, folie şi paleţi de lemn. Companiile din domeniul bunurilor de larg consum şi comerţ întâmpină în continuare dificultăţi în procesul de conformare.

Firme mici și mari

Studiul a fost realizat de EY România, cu sprijinul Ipsos, în perioada 29 ianuarie - 2 martie 2018, pe un eşantion de 262 de companii din România, din diverse sectoare de activitate. 22 dintre acestea au o cifră de afaceri de peste un milion euro, 24 au o cifră de afaceri situată între 500.000 şi 999.000 euro, 156 între 50.000 şi 499.000 euro, iar 60 de firme sub 50.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel