Studiu. Cimpanzeii care vizionează împreună un film dezvoltă sentimente specifice oamenilor

Cimpanzeii care vizionează împreună un film sau un video dezvoltă același sentiment de legătură și apropiere pe care îl simt și oamenii, spun cercetătorii americani, potrivit BBC.

Cimpanzeii au fost monitorizați în timp ce vizionau împreună videoclipuri. Psihologii au studiat comportamentul acestora și au descoperit un sentiment sporit de apropiere între ei, sentiment considerat a fi unic doar pentru oameni. 

Cercetătorii spun că acest fapt relevă "rădăcinile" sentimentului de a urmări și a împărtăși emoțiile vizionării un film sau un video cu încă o ființă.

Studiul aduce în discuție lipsa de comunicare și afecțiune dintre oameni atunci când există mai puține experiențe comune. De exemplu, familiile care nu se mai uită împreună la un film sau la televizor și aleg să se separe conectatându-se în medii sociale virtuale folosind propriile telefoane mobile.

Oamenii sunt "dependenți de a-și împărtăși sentimentele cu alți oameni"

Psihologul spune că o parte din atracția socială a scoial-media constă în faptul că ea pune în apetitul uman împărtășirea momentelor - creând un sentiment de a vedea ceva împreună. Oamenii sunt "dependenți de a-și împărtăși sentimentele cu alți oameni", sentiment care se pare că îl au și cimpanzeii. 

Profesorul Wouter Wolf, de la departamentul de psihologie și neurologie de la Universitatea Duke din SUA, spune că există un semn distinctiv în ceea ce privește bucuria vizionării comune. Dacă acest fapt este întrerupt apare un sentiment de iritare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel