Studiu. 6 moduri în care social media îți poate afecta sănătatea mintală. Ce să nu faci

Internet
Internet

Dependența de social media poate avea un efect dăunător asupra sănătății noastre mintale, potrivit The Independent.

Iată șase moduri în care comunicarea pe rețelel de socializare ar putea afecta negativ sănătatea dvs. mintală fără să vă dați seama.

În timp ce platformele de socializare pot avea și beneficii, utilizarea lor prea des te poate face să te simți din ce în ce mai nefericit și izolat pe termen lung. Potrivit unui studiu, britanicii își verifică telefonul de 28 de ori pe zi. Verificarea obsesivă a feedului de pe Instagram, Facebook sau Twitter chiar înainte de culcare ar putea contribui la o calitate slabă a somnului.

Rețelele de socializare ne pun în situația a ne compara cu alte persoane de pe social media, punându-ne în evidență fotografiile de Instagram să fie perfecte din punct de vedere estetic sau să fim la curent cu starea relației lor pe Facebook. Acest fapt ar putea scădea stima de sine.

Un studiu realizat de Universitatea din Copenhaga a constatat că multe persoane suferă de „invidie pe Facebook”, cei care s-au abținut să folosească rețelele de socializare spunând că s-au simțit mai mulțumiți de viața lor. „Când derivăm un sentiment de valoare, de stimă de sine, în raport cu ceilalți, ne plasăm fericirea într-o variabilă care este complet peste controlul nostru”, a explicat Dr Health Bono, autorul „When Likes Aren’t Enough” din Healthista.

Ca ființe umane este extrem de important să putem comunica față în față cu interlocutorul nostru. Cu toate acestea, comunicarea poate fi greu de pus în practică atunci când suntem lipiți de ecrane dreptunghiulare, devenind mai familiarizați cu fațadele digitale ale prietenilor noștri decât persoanele din viața reală. Un studiu publicat în American Journal of Epidemiology care a evaluat 5.208 de subiecți a descoperit că, în general, utilizarea regulată a Facebook a avut un impact negativ asupra bunăstării unei persoane. 

Rețelele de socializare pot fi minunate pentru a privi cu drag amintirile și a povesti cum au avut loc evenimentele din trecut. Cu toate acestea, acestea pot denatura modul în care îți amintești anumite perioade din viața ta. De asemenea, somnul este un aspect extrem de important, iar utilizarea excesivă a telefonului înainte de ora de culcare poate să afecteze negativ.

Încercați să vă stabiliți o regulă strictă de a nu sta pe telefon cu cel puțin 40 de minute înainte de a merge la culcare și vedeți dacă acest fapt face o diferență în calitatea somnului. Nu numai că social media a dovedit că provoacă nefericire, dar poate duce și la dezvoltarea unor probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia, atunci când sunt utilizate prea mult sau fără prudență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel