Studiu: Substanţe anticanceroase produse dintr-o floare comună

Giorgiana Croitoru / 01 aug 2019 / 02:00
Foto: Pixabay
Descriere foto: Foto: Pixabay

Substanţe anticanceroase pot fi extrase şi produse dintr-o floare asemănătoare cu margareta, a demonstrat o echipă de oameni de ştiinţă în urma unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat miercuri de Press Association.

Cercetătorii au demonstrat o metodă de extracţie şi de modificare a unei substanţe numită partenolid din spilcuţă, obţinând astfel compuşi care au distrus celulele canceroase în testele de laborator.

Compuşii, care au distrus celulele răspunzătoare de leucemia limfocitară cronică ar putea fi dezvoltate în medicamente, a anunţat Universitatea din Birmingham unde a fost efectuată cercetarea.

Vezi și: Un bărbat a murit în timp ce schimba un bec la un stâlp de iluminat public

Declarația specialistului: Distruge celulele canceroase

 

 

Aceşti compuşi se pare că distrug celulele canceroase prin creşterea nivelului speciilor reactive de oxigen - o moleculă instabilă - până la un punct critic, a adăugat universitatea.


''Această cercetare este importantă nu doar pentru că am demonstrat un mod de a produce partenolid care l-ar putea face mult mai accesibil cercetătorilor, ci şi pentru că am reuşit să îi îmbunătăţim proprietăţile 'medicamentoase' pentru a distruge celulele canceroase'', a declarat profesor John Fossey de la Facultatea de Chimie a universităţii.

''Este o demonstraţie clară conform căreia partenolidul are potenţialul de a progresa din stratul de flori în clinici'', a adăugat specialistul.

Spilcuţa, comercializată ca remediu pentru migrene şi inflamaţii, este o plantă comună din familia Asteraceae.

Vezi și: Caz Caracal. Psihoterapeut: Ce încearcă Gheorghe Dincă, prin falsa cooperare: tehnica confuziei