Studentul american Otto Warmbier a murit. A fost deținut în Coreea de Nord și predat SUA în comă

Studentul american de 22 de ani Otto Warmbier, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după detenția sa în Coreea de Nord, a murit luni, a anunțat familia sa într-un comunicat, potrivit AFP.

"Este datoria noastră tristă să vă anunțăm că fiul nostru Otto Warmbier și-a încheiat călătoria pe pământ. Înconjurat de familia care îl iubește, Otto a încetat din viață (luni) la orele 14.20" (18.20 GMT), la Cincinnati, în Ohio (nord), a scris familia lui.

Când tânărul a revenit acasă, "el era incapabil să vorbească, incapabil să vadă și incapabil să reacționeze la comenzi verbale. Părea foarte dezorientat, neliniștit", potrivit familiei.

Deși "nu i-am putut auzi deloc vocea, într-o zi expresia feței i s-a schimbat — era liniștit. Se afla acasă și credem că și-a putut da seama de acest lucru", au adăugat părinții săi, Fred și Cindy.

"Tratamentul abuziv, atroce și barbar pe care fiul nostru l-a suportat în mâinile Coreii de Nord ne asigură că nu era altă ieșire decât cea pe care o trăim acum", au menționat ei.

Președintele american, Donald Trump, a apreciat vineri ca fiind "cu adevărat îngrozitoare" starea de sănătate a studentului americanrepatriat în Statele Unite în stare de comă după peste un an de detenție în Coreea de Nord.

Otto Warmbier a fost arestat în ianuarie 2016, în timp ce se afla în Coreea de Nord în cadrul unei vizite organizate, pentru că a încercat să fure un afiș de propagandă. El a fost condamnat la 15 ani de muncă forțată de Curtea Supremă nord-coreeană, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel