Studenţii UPB au obţinut patru medalii la competiţia internaţională de robotică, RobotChallenge

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la competiţia internaţională de robotică RobotChallenge desfăşurată la Beijing, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, România a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics (hbfsrobotics.com) a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB, care a intrat în 5 probe de concurs (Line Follower Classic Adult, Line Follower Enhanced, Micro Sumo, Mini Sumo şi Nano Sumo) şi a reuşit să câştige 4 locuri pe podium (două medalii de aur, una de argint şi una de bronz): Locul I şi Locul II la Line Follower Classic Adult, Locul I la Micro Sumo şi Locul III la Nano Sumo.

Echipa HBFS este formată din studenţii Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Maria Cîrciumaru şi Cristian Dobre.

"Această reuşită extraordinară obţinută anul acesta (...) de către studenţii Universităţii noastre vine să confirme încă o dată valoarea şcolii româneşti de inginerie şi totodată creativitatea şi ingeniozitatea românească, despre care putem spune că a pus România, în repetate rânduri, pe harta mondială a performanţei", a declarat directorul Departamentului Comunicare al UPB, Cornel Chira, citat în comunicat.

Competiţia din China a adunat la start 2.196 de roboţi, mai mult de 3.000 de concurenţi, peste 600 de profesori coordonatori şi 300 de universităţi şi institute de prestigiu din 48 de ţări.

Competiţia RobotChallenge a fost lansată în 2004 ca o competiţie internaţională de roboţi realizaţi manual şi cu control autonom individual, iar până în prezent au participat 65 de ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel