STS: 1.600 de angajaţi asigură asistenţa tehnică la alegerile prezidențiale

STS
STS

Peste 1.600 de angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale asigură asistenţa tehnică pentru operatorii de calculator şi preşedinţii secţiilor de votare din ţară şi din străinătate, precum şi intervenţie operativă, informează STS.

Sunt 41 de centre de preluare a apelurilor, câte unul în fiecare judeţ din ţară şi unul pentru Bucureşti - Ilfov şi străinătate, care funcţionează 24 de ore din 24, scrie Agerpres. 

Personalul STS asigură asistenţa tehnică pentru utilizarea echipamentelor din secţiile de votare şi consiliază operatorii de calculator cu privire la utilizarea tabletelor şi aplicaţia pentru verificarea dreptului de vot.

Prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan, a precizat că din 2016 şi până în prezent Serviciul a instruit peste 50.000 de persoane, iar în ultimele două luni, pentru acest proces electoral, peste 9.000.

"Pentru secţiile de votare din străinătate noutatea este semnătura preluată în format digital, care vine în sprijinul membrilor-operatori de calculator şi al alegătorilor. Prin semnătura digitală se reduce timpul de preluare şi verificare a datelor alegătorilor, astfel încât întreaga operaţiune durează mai puţin ca la procesele electorale anterioare. Totodată, în secţiile de votare asigurăm echipamente de voce şi date. Suntem pregătiţi să oferim asistenţă prin Centrul de preluare a apelurilor, iar prin Centrele de intervenţie operativă, acolo unde este nevoie, echipele ajung în cel mult 45 de minute, oriunde în ţară", a precizat el.

Apeluri configurate pentru sesizări 

Preluarea apelurilor este configurată astfel încât cel care sună poate face sesizări privind votul multiplu (MAI) sau poate solicita asistenţă tehnică privind sistemul informatic şi de comunicaţii (STS), privind operaţiunile electorale (AEP, BEC) sau privind completarea procesului-verbal (INS).

În Bucureşti - Ilfov, Centrul de preluare a apelurilor este operaţional din 5 noiembrie, ora 22,00, odată cu începerea votului prin corespondenţă, şi va funcţiona până pe 11 noiembrie, când se va închide ultima secţie de votare.

Conform comunicatului, la sfârşitul acestei săptămâni, analişti electorali ai Oficiului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au întâlnit cu reprezentanţii STS pentru a discuta despre rolul şi atribuţiile instituţiei în cadrul procesului electoral. Specialiştii STS le-au prezentat sistemele informatice şi aplicaţiile dezvoltate pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale şi au îndrumat analiştii în utilizarea tabletei pentru a afla cum se votează acum în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel