EXCLUSIV  ”Stricăm o generație”. Cortea, Badea, Bordea, Micutzu, stand-up de senzație

”Badea, Bordea și Micutzu. Stricăm o generație”. Mai e și Nelu Cortea, dar nu l-au pus pe afiș. 

Show-ul a început cu el, surpriza. Ne-a întrebat dacă-l știm. Eu nu-l știam.

Singura dată când am fost la stand-up înainte a fost într-un loc obscur din Centrul Vechi, sufocant, într-un subsol, unde am ascultat glume la care n-am râs. Înainte, părerea mea despre stand-up era că e un show cu înjurături pentru frustrați, la preț mult prea mare pentru ce oferă, în locuri părăsite, cu mese de pomană, unde o cafea la aparat e 30 de lei și un cocktail 50. 

Așadar, m-am dus la ”Badea, Bordea și Micutzu. Stricăm o generație” fără nicio așteptare. Ca orice om obosit la ora 20:00 după o luni de muncă, m-am relaxat pe un scaun, sperând să râd măcar o dată în două ore. 

Închidem paranteza, revenim la Cortea. Am râs de la început până la sfârșit. Eu și o sală întreagă. A început în forță un adevărat show în fața a 4.000 de oameni care păreau a avea un zâmbet neînțeles de mare. Generații total diferite. De la 18 ani la peste 70 au savurat glumele de soț ale lui Cortea. Relaxat, a reușit să înceapă un show de stand up într-un mod fulminant. 

A urmat Dan Badea. Da, cel care se află în multe dintre melodiile anilor `90. Nu le regretă. Amuzant. A venit și cu mama lui în show. Cu toții știm la ce ne referim când auzim: ”Mamă, fă-ți curat în cameră că poate vine cineva”. El a vorbit despre generații. A început într-un mod actual, vorbind despre următorul referendum din 6 și 7 octombrie: ”La o sută de ani de la Marea Unire, noi mergem să votăm cine să se unească cu cine. Cred că ne-am stricat între timp. (...) Ne-au stricat televizorul și politicienii”

Micutzu a continuat spectacolul de la Sala Palatului. A atins și scena politică. Complet. De la PSD, la PNL, USR și de la Dragnea, la Iohannis și Dăncilă. Pe Micutzu îl știam. Eram curioasă când auzeam râsetele în hohote ale prietenilor când se uitau pe YouTube. Relaxat, a dovedit încă o dată că e genial. 

Show-ul s-a încheiat cu Bordea. Despre el, știam doar că e la Capatos în emisiune. Neașteptat de energic și cu multă priză la public. A trecut prin tot felul de emoții subtile, deștepte. Pasând de la femei la bărbați, Bordea a fost o adevărată surpriză pentru mine, chiar are glumele la el :). A încheiat cum nu se putea mai bine un eveniment care poate schimba părerea oricărei persoane despre stand-up. 

Am râs de la început până la sfârșit cu patru oameni care chiar știu ce fac, iar părerea mea inițială era cea de la începutul articolului. 

P.S.: La plecare, o imagine superbă: Doi bătrâni, de peste 70 de ani, ieșeau la braț de la stand-up băieților. El, îmbrăcat la un costum perfect, de parcă nici nu stătuse pe scaun. Ea, elegantă, la brațul lui. 

Show-ul continuă și astăzi și mâine în București. Pe 7 octombrie pleacă la Craiova, iar pe 11, la Cluj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel