Strategia lui Ciolacu, făcută praf de pesediști. Organizațiile locale i-au dat ”Ignore”

PSD
PSD

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, încearcă să câștige timp pentru consolidarea poziției  în partid. Strategia care i-ar fi dat cele mai multe șanse era de a cere amânarea  Congresului pentru că nu sunt finalizate alegerile în organizațiile județene.

De asemenea, Ciolacu ar fi putut solicita amânarea Congresului PSD invocând criza guvernamentală. De cealaltă parte,  liderii care doresc tranșarea mai rapidă a situației susțineau că interimatul vulnerabilizează  partidul la negocieri și în Parlament.

Oricum, mai multe filiale (Arad, Brăila, Vrancea, Satu-Mare, Dâmbovița etc ) au declanșat deja procesul electoral astfel încât planul de amânare a Congresului Național nu se mai poate baza pe întârzierea votului în teritoriu.

 

Bomba i-ar putea exploda în plin Congres

Politologul Alfred Bulai a explicat pentru DCNews motivele pentru care Marcel Ciolacu ar dori amânarea Congresului PSD.

”În primul rând, a spus Alfred Bulai, pentru că liderul interimar al PSD nu simte că ar deține controlul, nu este sigur că ar lua voturile delegaților la Congres. Lui Dragnea i-au trebui doi ani să preia PSD, nu cred că Ciolacu ar putea reuși în două luni. Iar Ciolacu nici nu are un rezultat electoral cu care să se poată mândri, care să încline balanța, nici nu știe cum vor evolua lucrurile în următorele două săptămâni. Miza uriașă pentru pesediști, în perspectiva localelor, a fost blocarea votului în două tururi. Dar situația nu e tranșată. Dacă până la Congres se așază un guvern care dă OUG pentru votul în două tururi? În sală vor fi lideri locali, primari și șefi de consilii județene care îl linșează pe Ciolacu. Nici n-ar mai trebui să meargă la Congres. De aceea, este de așteptat din partea conducerii interimare a partidului să tragă de timp, să încerce plasarea Congresului cât mai aproape de locale, când șansele de a fi îndepărtată sunt mai mici”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel