Strat de zăpadă de 17 cm la Bâlea Lac. Șoferii, obligaţi să circule cu anvelope de iarnă pe Transfăgărăşan - foto

Poliţiştii le reamintesc şoferilor că sunt obligaţi să circule cu anvelope de iarnă pe DN7C - Transfăgărăşan, unde şoseaua este deszăpezită, în condiţiile în care la Bâlea Lac, la altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu şi a meteorologilor locali.

'La altitudine, iarna începe să îşi facă simţită prezenţa. Pe Transfăgărăşan, DN 7C, carosabilul este acoperit cu zăpadă, iar utilajele intervin pentru degajarea drumului. Traficul este deschis pe acest drum naţional, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă', se arată în comunicatul IPJ Sibiu, transmis luni.

Potrivit unei informări ANM, 'până la data de 08.10.2019, ora 1000, este în vigoare o informare generală de vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice.' Şoferii sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum, să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă. Şoferii pot circula până la 1 noiembrie, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, după care, accesul se va face doar cu telecabina între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. În prezent, accesul se poate face şi cu telecabina, când condiţiile meteo sunt bune, până la Bâlea Lac, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel