STRASBOURG atac. Renate Weber: Eram exact în centru! Lumea s-a baricadat! E plin de Poliție!

Rodica Mitu / 11 dec 2018 / 22:05
Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber, europarlamentar, a avut, marți seară, o întervenție telefonică la TVR 1, după ce un schimb de focuri s-a produs la Strasbourg, unde este organizat Târgul de Crăciun.

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat produs în oraşul francez Strasbourg, potrivit Le Figaro.

„Schimb de focuri în centrul oraşului Strasbourg. Vă invităm să rămâneţi acasă în aşteptarea clarificării situaţiei”, a scris pe Twitter Alain Fontanel, prim-adjunct al primarului oraşului.

„În acest moment, nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat. Eu eram exact în centru, așa s-a întâmplat. Ni s-a spus că este un incident, să stăm pe loc. Dar, la câteva minute, am putut să trec liniștită, am și hotelul în apropiere. Tot centrul este, însă, blocat! Apare pe diferite site-uri un filmuleț în care se văd persoane rănite cu armă de foc. (...) Parlamentul a fost închis imediat. E bine să fie lumea prudentă și să nu pună imediat o etichetă la ceea ce s-a întâmplat. Oricum, securitatea este foarte mare aici, în centru, este plin de Poliție, este închis tot centrul pentru traficul de mașini. Oricum, măsurile de securitate sunt foarte mari. Nu pot să înțeleg cum cineva ar fi trecut - că mie așa mi s-a spus - cu o pușcă. Da, cu o pușcă. Nu știu cum a putut să treacă de cordoanele de securitate", a spus Renate Weber, europarlamentar, marți seară, la TVR 1, în cadrul emisiunii „România9", moderată de Ionuț Cristache.

„Lumea s-a baricadat în hotel. Oamenii stau și așteaptă. Fiecare a intrat pe unde a putut. Lumea s-a speriat. Foarte mulți sunt în mașini, așteaptă să treacă", a spus Weber.