Știrile sportive pe scurt - sinteza weekend-ului

Știrile sportive din dimineața zilei de luni, 10 Iunie 2019, sinteza weekend-ului.

* Selecţionata Portugaliei, campioana europeană en titre, a câştigat prima ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal, după ce a învins echipa Olandei cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în finala jucată pe Stadionul Dragao din Porto. Lusitanii s-au impus prin golul marcat de Goncalo Guedes (60).

* Selecţionata Angliei a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 6-5, la loviturile de departajare, duminică, la Guimaraes, în finala mică a Ligii Naţiunilor la fotbal, în care scorul a fost egal, 0-0, atât după 90 de minute, cât şi după prelungiri.

* Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, pe circuitul de la Gilles-Villeneuve (4,361 km), a şaptea etapă a Campionatului Mondial. Victoria lui Hamilton s-a datorat unei penalizări de cinci secunde care i-a fost aplicată germanului Sebastian Vettel (Ferrari), care a trecut primul linia de sosire, dar a fost sancţionat ca urmare a faptului că l-a împins pe Hamilton într-un parapet după ce şi-a redresat maşina ieşită pe spaţiul verde ajungând cu ea ulterior chiar în faţa britanicului.

* FC Hermannstadt a făcut un pas important spre rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în prima manşă a barajului pentru Liga I.

* Echipa de fotbal FCSB va efectua cantonamentul estival din acest an la Braşov, în perioada 17-29 iunie, a anunţat vicecampioana României la fotbal pe site-ul său oficial. Roş-albaştrii vor efectua marţi dimineaţa, începând cu ora 8:00, vizita medicala la Centrul Naţional de Medicină Sportivă, iar miercuri dimineaţa este programata reunirea lotului la Baza Sportiva FCSB, sub comanda antrenorului Bogdan Andone.

* Rutierul columbian Daniel Munoz Giraldo (Androni Giocattoli-Sidermec) a câştigat ediţia din acest an a Turului ciclist al Bihorului, încheiată duminică la Oradea, potrivit paginii de Facebook a cursei.

* Silviu Dumitrescu (Osella PA21/E2) a câştigat, duminică, Trofeul Total, etapa a treia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, desfăşurată la Poiana Braşov.

* Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 2 ATP şi favorit nr. 2, a câştigat duminică finala masculină de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în patru seturi, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, pe austriacul Dominic Thiem, locul 4 ATP şi cap de serie nr. 4.

* Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a decis duminică să-şi schimbe denumirea, începând cu luna octombrie, în World Athletics, a declarat preşedintele Sebastian Coe.

* Naţionala de fotbal a Japoniei a obţinut o victorie, 2-0 (2-0), cu reprezentativa statului El Salvador, duminică, la Miyagi, în ultima partidă amicală înainte de participarea la Copa America (14 iunie - 7 iulie).

* Naţionala feminină de fotbal a Braziliei a câştigat de o manieră categorică, 3-0 (1-0), meciul de debut de la CM 2019 din Franţa, contra reprezentativei statului Jamaica, duminică, în grupa C, pe Stade des Alpes, la Grenoble.

* Selecţionata Angliei, una dintre favorite la titlu, a debutat cu o victorie la Cupa Mondială de fotbal feminin din Franţa, 2-1 (2-0) cu Scoţia, duminică, la Nisa, în Grupa D.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel