Știrile dimineții - sinteză sport. Vineri, 7 decembrie 2018

Judo
Judo

Vă prezentăm principalele știri din sport, sinteza dimineții de vineri 7 decembrie 2018.

* Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a fost nominalizat de UEFA pentru a fi membru în cadrul unei comisii pentru implementarea ultimelor norme din arbitraj, informează un comunicat postat pe site-ul FRF. Deaconu va fi coleg printre alţii cu Terje Hauge din Norvegia, cel care a arbitrat finala Ligii Campionilor în 2006, Werner Helsen, profesor în cadrul Facultăţii din Leuven, din Belgia, Costas Kapitanis din Cipru, Jorn West Larsen din Danemarca şi Rune Pedersen din Norvegia.

* Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat golul prin care Ludogoreţ Razgrad a terminat la egalitate, 1-1, cu ŢSKA Sofia, joi seara, în deplasare, în etapa a 18-a a campionatului de fotbal al Bulgariei. Internaţionalul român a deschis scorul în min. 29, dar ŢSKA a egalat în min. 67, prin Kiril Despodov 67. Campioana a încheiat partida în zece oameni, după ce brazilianul Cicinho a primit al doilea cartonaş galben în min. 89.

* Echipa masculină CSM Bucureşti o va întâlni pe Aris JC Salonic, iar la feminin U CSM Dinamo Cluj-Napoca o va înfrunta pe CJ Valencia în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la judo care va avea loc la Bucureşti, conform tragerii la sorţi desfăşurate joi. Desfăşurată în prezenţa preşedintelui Uniuni Europene de Judo (EJU), Serghei Soloveicik, şi a preşedintelui Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, tragerea la sorţi a fost efectuată de Andreea Chiţu, dublă vicecampioană mondială în 2014 şi 2015.

* Sportiva Andreea Chiţu a declarat, joi, că este tristă pentru că din cauza unei accidentări nu poate participa în Liga Campionilor, competiţie găzduită în premieră de Sala Polivalentă din Bucureşti. 'Când am auzit prima oară că această competiţie se va desfăşura la Bucureşti am fost foarte bucuroasă şi de abia aşteptam să particip. Însă din cauza unei accidentări nu pot concura. E o perioadă dificilă pentru mine, sunt tristă că nu pot participa în oraşul meu, în ţara mea, la o competiţie atât de frumoasă şi importantă. Cred că românii au destul de multe şanse, îi cunosc pe fiecare în parte şi ştiu cât de mult îşi doresc. Mai trebuie să aibe şi un pic de noroc, pentru că norocul face parte din viaţa noastră. Sunt sigură că în următoarele trei zile vom vedea un judo de un înalt nivel la Bucureşti', a spus ea.

* Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a declarat, joi, că abuzurile semnalate de presa sportivă la lotul naţional de judo vor fi investigate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia desfăşurării la Bucureşti a Campionatul European al Cluburilor la Judo, acesta a menţionat că va fi audiat de COSR împreună cu Florin Bercean, unul dintre antrenorii acuzaţi că au agresat mai multe componente ale lotului de judo.

* UVT Agroland Timişoara a fost eliminată din Cupa Challenge la volei feminin, după ce a fost învinsă de echipa maghiară Vasas Obuda Budapesta, cu scorul de 3-0 (25-17, 25-13, 27-25), joi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a şaisprezecimilor de finală. Vasas, învingătoare şi în tur, cu 3-1, a obţinut victoria pe Bega după o oră şi 12 minute de joc.

* CS Dinamo Bucureşti şi CS Minaur Baia Mare au remizat în Sala Dinamo, 31-31 (15-16), joi seara, în etapa a 13-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Campioana, fără Bannour şi Savenco (indisponibili), a fost condusă şi la şase goluri, pentru ca apoi să fie egalată în ultimele secunde de joc.

* CS Agronomia Bucureşti a învins-o pe CN Aurel Vlaicu Bucureşti cu scorul de 57-47, joi, în deplasare, într-un meci din Liga Naţională de baschet masculin. Gheorghe Balmuş, cu 22 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, a fost cel mai bun de la învingători. * Liderul Erste Liga la hochei pe gheaţă, Sport Club Miercurea Ciuc, a fost învins de DEAC Debrecen cu scorul de 6-0 (2-0, 3-0, 1-0), într-un meci disputat joi, în ţara vecină. Golurile au fost marcate de Norbert Hari, Arnold Sillo, Hugo Turcotte, Barna Sallo, Jiri Behal şi Bronson Zoltan Kovacs.

* Accidentul de elicopter în care şi-au pierdut patronul clubului englez de fotbal Leicester City şi alte patru persoane a fost cauzat de defectarea unui mecanism, a stabilit ancheta autorităţilor britanice, scrie BBC. Prăbuşirea elicopterului a fost provocată de faptul că pedalele din cockpit erau deconectate de rotorul anticuplu, care este amplasat în coada fuselajului elicopterului, a stabilit investigaţia.

* Perioada transferurilor în Bundesliga, din vara anului viitor, se va încheia pe 2 septembrie, a anunţat joi Liga germană de fotbal (DFL). Decizia a fost luată ţinând cont de faptul că data iniţială, 31 august, cade într-o zi de sâmbătă, când majoritatea formaţiilor dispută meciuri în campionat.

* Fundaşul echipei Liverpool, Joe Gomez, va lipsi în jur de şase săptămâni după ce s-a ales cu o fractură la picior în partida cu Burnley (3-1), de miercuri. Un comunicat al clubului menţionează că jucătorul s-a accidentat la piciorul stâng, în zona tibiei.

* Ucraineanca Iulia Djima a câştigat joi proba feminină de 15 km individual, la Pokljuka (Slovenia), prima sa victorie în cadrul Cupei Mondiale la biatlon. Djima, 28 de ani, a evoluat fără greşeală la tir (20/20), devansându-le cu 5,9 secunde pe poloneza Monika Hojsniza, şi cu 16,5 secunde pe cehoaica Marketa Davidova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel